TalkTools i Feralić vas pozivaju na webinar

Terapija oralnog pozicioniranja (OPT) u ranoj podršci djece s Downovim sindromom

Datum: 12.11.2021., 18:00 – 20:00h / SNIMKA DOSTUPNA DO 12.12.2021.


Mjesto: Webinar
Jezik: Hrvatski
Predavač: mr.sc.Tamara Ciciliani, prof.- logoped, OPT (Level 3)
Cijena edukacije: 350,00 knOpis edukacije:

Često se smatra da se djeca s Downovim sindromom rađaju s otvorenom posturom usta, prevelikim jezikom i urođenim disanjem na usta. U ovom predavanju će se objasniti zašto se ove karakteristike smatraju mitovima te kako uz pomoć Terapije oralnog pozicioniranja (OPT) utjecati na pravilan razvoj vještina hranjenja i oralno-motoričkih vještina. Uz pomoć videa i demonstracije uživo prikazat će se kako poticati rane (pred)vještine hranjenja i oralno-motoričke vještine djece s Downovim sindromom.Ishodi učenja:

Sudionici će moći:
1. Opisati oralno-motoričke mitove koje se vežu uz osobe s Downovim sindromom i objasniti kako se odstupanja mogu spriječiti.
2. Opisati neke tehnike iz Terapije oralnog pozicioniranja (OPT) kojima se potiču rane (pred)vještine hranjenja i oralno-motoričke vještine.
3. Imenovati TalkTools pomagala koja se mogu koristiti s ciljem poticanja ranih (pred)vještina hranjenja i oralno-motoričkih vještina.Program:

• 5 minuta – Uvod
• 10 minuta – Oralno-motorički mitovi o Downovom sindromu
• 20 minuta – Hipotonija, senzorički razvoj, povezanost ruka-usta
• 20 minuta – Oralno-motorički refleksi dojenčeta i predvježbe hranjenja
• 20 minuta – Razvoj vještina hranjenja
• 20 minuta – Razvoj oralno-motoričkih vještina
• 15 minuta – Oralne navike (duda, sisanje palca, salivacija)
• 10 minuta – Pitanja i odgovoriMogućnosti sudjelovanja:

GLEDANJE WEBINARA UŽIVO (UKLJUČUJUĆI I GLEDANJE SNIMKE)

• KUPITE Vašu ulaznicu prijavom na edukaciju. Ispunite on-line obrazac za prijavu na dnu stranice. Na mail će te dobiti podatke za uplatu kotizacije.
• REGISTRACIJA – 1 dan prije edukacije dobit će te e-mail s detaljima za registraciju.
• GLEDAJTE webinar u predviđenom terminu.
• SNIMKA – 2 do 3 dana nakon webinara dobit će te link za gledanje snimke webinara koji je dostupan 30 dana od dana prikazivanja webinara te možete pogledati webinar koliko god puta želite.GLEDANJE SNIMKE – Za gledanje snimke moguće se prijaviti unutar 30 DANA od datuma održavanja webinara

• KUPITE Vašu ulaznicu ispunjavanjem on-line obrasca. Na mail će te dobiti podatke za uplatu kotizacije.
• PRISTUPITE SNIMCI – nakon uplate kotizacije na mail će te dobiti link za pristup snimci.
• POGLEDAJTE snimku webinara. Snimka je dostupna još 30 dana od prikazivanja webinara uživo. Snimku možete pogledati koliko god puta želite.KUPOVINU ulaznica ostvarujete na način da ispunite prijavnicu na dnu stranice. Nakon prijave će te dobit podatke za uplatu kotizacije na račun Feralića. Dan prije početka webinara će te dobiti podatke za pristup webinaru. Ukoliko se na webinar prijavljujete nakon što je prošao datum održavanja webinara nakon uplate kotizacije dobit će te podatke za pristup snimci (30 dana od datuma održavanja webinara).
VAŽNA NAPOMENA: Ukoliko edukaciju plaća ustanova molimo Vas da u obrazac upišete podatke ustanove (naziv, adresa, OIB). O predavačici


Tamara Ciciliani
Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, smjer Logopedija (Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska) Magisterij iz lingvistike (Purdue University, Sjedinjene Američke Države) OPT (Level 3), PROMPT (Intro), PECS (Level 1), Hanen Certicified SLP (ITTT)

Tamara Ciciliani je magistar znanosti - lingvistika (Sveučilištu Purdue, Sjedinjene Američke Države) i magistar struke – logoped (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Sveučilište u Zagrebu). S radom je započela 2003. godine i radila u različitim ustanovama (dječji vrtić, osnovna škola, dom za djecu bez roditeljske skrbi, kabinet za ranu intervenciju). Terapiju oralnog pozicioniranja (OPT) je počela primjenjivati prije 11 godina kada je počela raditi u kabinetu koji je pružao uslugu rane intervencije. Logika i organiziranost TalkTools tehnika su je potaknule da istražuje više o ovoj terapiji pa je sa svojim kolegama organizirala prvu TalkTools edukaciju u Hrvatskoj (Stupanj 1) i distribuciju TalkTools alata za područje Hrvatske. Nekoliko godina kasnije, njezina kolegica i ona su završile Stupanj 2 i 3 TalkTools edukacije i tako postale prvi TalkTools terapeuti na području Hrvatske. U listopadu 2021. godine Tamara planira steći kvalifikaciju TalkTools terapeuta 4. stupnja.

2016. godine Tamara i njezina kolegica osnivaju Feralić - centar za razvojnu podršku te se u svom radu usmjeravaju na podršku obiteljima i djeci predškolske dobi. Tamara radi procjene i terapijsku podršku za djecu s teškoćama hranjenja, oralno-motoričkim teškoćama te komunikacijskim i jezično-govornim teškoćama. Primjenjuje Terapiju oralnog pozicioniranja (OPT) u svakodnevnom radu. Važan segment njezinog rada je podrška i edukacija roditelja te suradnja s drugim stručnjacima koji su uključeni u rad s djetetom.

Feralić redovito organizira edukacije, nudi TalkTools webinare i on-line predavanja te distribuira TalkTools alate.

prijavnica: