NUMICON

Svjetski poznato didaktičko pomagalo Numicon iz Oxford University Press-a postaje sve popularnije i u Hrvatskoj. Numicon pomaže djeci da na konkretan način, svim osjetilima dožive apstraktnu matematiku, a njegov koncept se razlikuje od drugih pomagala u činjenici što je svaka količina jedna cjelina, a ne samo skup jedinica.

U Feraliću nudimo sustavno i metodički osmišljene postupke s ciljem postupnog usvajanja predmatematičkih i matematičkih vještina. Ako ste roditelji djeteta s teškoćama ili stručnjak koji ih podučava to je upravo ono što vam treba da biste Numicon mogli koristiti na učinkovit način.

Kada nam se jave zabrinuti roditelji djeteta koje ide u 2. razred i koji su probali sve čega su se mogli sjetiti da djetetu pomognu da savlada matematiku, prilikom obrade često ustanovimo da ono još ne barata dobro količinom do 10. Poznavanje brojeva u vrlo ranoj dobi ne znači uvijek da dijete razumije i količinu koja stoji iza broja.

Prije škole bi dijete trebalo prepoznavati bez brojanja količinu do 6, trebalo bi znati što znači više i manje i razumjeti koji broj se nalazi ispred i slijedi iza nekog broja. Dijete bi završetkom prvog razreda trebalo automatski znati zbrojeve dva broja do pune desetice jer to je osnova za sve daljnje računske operacije preko puno desetice.

U Feraliću uz Numicon koristimo pažljivo smišljene korake koji će krenuti točno od točke na kojoj je vaše dijete stalo i polako ga, korak po korak, vlastitim snagama poticati na penjanje matematičkom skalinadom. Skalinadom na kojoj se penje, ali ne pada, jer je Numicon tako dobra ograda da se dijete uvijek može čvrsto osloniti.

NUMICON OSNOVNU KUTIJU S OBLICIMA OD 1 DO 10 I SVA DRUGA POMAGALA UZ OPIS SVAKOG POJEDINOG MOŽETE NARUČITI NA NAŠEM WEB SHOPU

SHOP NUMICONAKO NISTE SIGURNI KAKO KORISTITI NUMICON, FERALIĆ NUDI DVA WEBINARA:

1. Upoznavanje s količinom i odnosima, upoznavanje numicona, Zbrajanje do 10
2. Zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje