O NAMA

Feralić pali svoje svjetlo u rujnu 2016. godine. Radno iskustvo u različitim sustavima, pokretanje novih usluga i mnoštvo novih ideja rezultiralo je stvaranjem Centra za razvojnu podršku u kojem roditelji djece s teškoćama mogu od prvog znaka zabrinutosti dobiti savjet, informacije, smjernice i interdisciplinarnu uslugu edukacijskog rehabilitatora i logopeda.

Dugogodišnja suradnja s brojnim drugim stručnjacima u Zadru i Hrvatskoj, a često i izvan nje, omogućuje nam da nas roditelji biraju kao centralno mjesto podrške u kojem dobiju potrebne informacije i skraćeno vrijeme potrage za drugim uslugama u sustavu.

Glavne odrednice našeg rada su edukacijsko-rehabilitacijska i logopedska podrška obiteljima i maloj djeci s razvojnim rizicima ili odstupanjima, djeci predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta te edukacija roditelja i stručnjaka putem radionica, predavanja i individualne supervizije. U želji da roditeljima i stručnjacima olakšamo nabavu kvalitetnih i stručnih pomagala za rad zastupnici smo za TalkTools® i Numicon pomagala kao i pomagala za finu motoriku koje svakodnevno koristimo u našem radu.

Posebnu pažnju posvećujemo jačanju roditeljskih vještina i kompetencija i dobroj obiteljskoj interakciji. Izuzetno nam je važna uključenost roditelja u sve faze terapijske podrške. Provođenjem radionice za roditelje nastojimo osnažiti roditelje u njihovim roditeljskim kompetencijama te im olakšati svakodnevne izazove odgoja i poticanja njihovih mališana.

U Feraliću se primjenjuje terapija oralno-motoričkog pozicioniranja TalkTools® u radu s djecom s različitim vrstama teškoćama. Posebnu pažnju posvećujemo maloj djeci s teškoćama hranjenja te novorođenčadi kod kojih se TalkTools terapija pokazuje kao vrlo važna karika za razvoj vještina hranjenja i razumljivog govora (djeca s Down sindromom, hipotonijom mišića, rascjepom usne i nepca i sl.).

Izuzetno nam je važna suradnja s drugim stručnjacima. Nudimo usluge jačanja kompetencija odgojitelja za rad s djecom s teškoćama u dječjim vrtićima kroz edukacije i radionice za odgojitelje. Organiziramo edukacije i za druge stručnjake u kontaktu s malom djecom te provodimo individualnu superviziju za primjenu TalkTools® metode.

NAŠ TIM:
4 logopeda i edukacijski-rehabilitator

Svi naši logopedi završili su prva dva stupnja TalkTools® edukacije, a dvije naše logopedinje su jedini praktičari TalkTools® metode u Hrvatskoj sa završenim posljednjim stupnjem TalkTools® edukacije (Level 4).

NAŠ TIM

Tamara Ciciliani

logoped

 • Magistar lingvistike (Purdue University, SAD)

 • Logoped

 • TalkTools® terapeut 4.stupnja

ŽIVOTOPIS

Dijana Miočić

prof. defektolog

 • Defektolog/edukacijski rehabilitator

 • Specijalist rane intervencije

 • Floortime terapeut

ŽIVOTOPIS

Lea Dukić

logoped

 • Logoped

 • TalkTools® terapeut 4.stupnja

ŽIVOTOPIS

Martina Šćiran

logoped

 • Logoped

 • TalkTools® terapeut 2.stupnja

ŽIVOTOPIS

Matea Jović

logoped

 • Logoped

 • TalkTools® terapeut 2.stupnja

ŽIVOTOPIS

ŠTO SU REKLI O NAMA?

"Sve preporuke za Feralić. Jako su stručni, korektni i puni razumijevanja prema roditeljima i obitelji. S nama je i baka dolazila u Feralić, da bolje nauči kako se ophoditi kući s djetetom, što je nama olakšalo cijeli proces. Naše dijete ide na ABA terapiju, logopedsku terapiju i edukacijsko-rehabilitacijsku terapiju. Svi terapeuti imaju odličan pristup, osjeti se toplina i ljubav prema djetetu. Sve se lako uspijemo međusobno dogovoriti, a napredak djeteta se svaki put vidi. Suradnja između Feralića i vrtića je jako dobro, dobili smo puno savjeta I veliku podršku što je od velike važnosti. Feralić je postao dio naše obitelji, naše dijete voli svoje tete i svaki put jako rado ide na “terapije”. Mi ne znamo kako zahvaliti svima u Feraliću na podršci i pomoći. Bez njih bi bilo sve teže.”

Antonela i Senad Salihović 

U Feraliću smo od prvih saznanja da naše dijete ima poteškoće. Dobili smo informacije u vezi svih prava koje imamo, korištenja drugih terapija - aba terapije i logopeda. Jako nam je bila bitna i suradnja Feralića s našim vrtićem i trenericom plivanja, ta suradnja je od iznimne važnosti za napredak djeteta. Hvala im što nas vode od samog početka da polako i sigurno napredujemo ,jer je jako bitno da na jednom mjestu roditelj dobije sve potrebne informacije i da te netko "vodi".

Ana i Alen Čemeljić

Tamaru i Dijanu sam prvi put upoznala u Kabinetu za ranu intervenciju kad je Roko imao 2 godine. Roko sad ima 8 godina i još uvijek idemo u Feralić. Tamara i Dijana su ostale uvijek iste i kad su bile u Kabinetu i sad kad rade privatno. Djelatnice Feralića svoj posao rade iz srca.

Marijana Kalcina

Za centar Feralić imam samo riječi hvale! Surađujemo s timom već 3 godine i mogu reći da ih je sin jako dobro prihvatio i osjetio njihovo strpljenje i veliku volju kako bi postigli što bolji rezultat. A meni kao majci su pružili razumijevanje i ohrabrenje tako da im jedno veliko HVALA!!

Iva Ušljebrka

U Feraliću smo osjećali pravu i konkretnu podršku koja nam je u tom trenutku trebala, a daje rezultate i male pobjede.  Istovremeno empatičan i profesionalan odnos. Ako netko razumije dječju problematiku ,a pri tom izvlači najbolje i od njih i od roditelja to je ovaj tim. Sve preporuke.

Ivana

U Feralić smo došli kad je naš sin imao nešto više od dvije godine. Sada već više od godinu dana, sa stajališta mene kao roditelja, surađujemo, a da se Lovru pita, već više od godinu dana se igramo sa tetama iz Feralića. Prepustili smo se njihovom profesionalnom vođenju i nismo požalili. Uz suradnju edukacijski rehabilitator-logoped-vrtić-roditelji, možemo reći da se i mi kao obitelj napokon osjećamo ravnopravno i podržano, a Lovrinom napretku nema kraja. Lovre je dječak sa komunikacijskim poteškoćama i po preporuci njegove rehabilitatorice uskoro ide i na psihološku i ADOS procjenu, zbog sumnje na spektar autizma.

Mama Antonija

KONTAKTIRAJTE NAS

ADRESA

Benkovačka cesta 25B,
23000 Zadar

RADNO VRIJEME

PON-PET
08:00 h - 20:00 h