TalkTools i Feralić vas pozivaju na webinar

Potpora dojenju djece s teškoćama

Datum: 14.07.2020. (12:00PM – 02:00PM eastern, vrijeme u Hrvatskoj 18-20h)


Mjesto: Webinar
Jezik: Engleski
Predavači: Catherine Watson Genna BS, IBCLC / Lori L. Overland MS, CCC-SLP, C/NDT, CLC, FOM
Cijena edukacije: 680,00 knOpis edukacije:

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), dojenje bi trebalo biti jedini način hranjenja za dojenčadi do 6 mjeseci starosti. Dojenje je prirodan način prehrane dojančadi (Genna, C., 2013.). Nedonošenost, zdravstvene teškoće, strukturalni problemi, teškoće s tonusom/posturom te biomehaničke teškoće često predstavljaju rizik za razvoj teškoća hranjenja. To može uključivati probleme s položajima za dojenje, prihvaćanja dojke, teškoće otpuštanja mlijeka, teškoće koordiniranja sisanja/gutanja/disanja i naposljetku slabije napredovanje djeteta. IBCLC stručnjaci, liječnici i logopedi imaju važnu ulogu u zaštiti, promoviranju i podršci dojenju, ali često ne uspjevaju zadržati ovu dojenčad na dojci. Rane teškoće hranjenja su upozoravajući znakovi za kasnije razvojne teškoće (Overland, L.; Merkel-Walsh, R., 2013.). i orofacijalne miofunkcionalne teškoće (Merkel-Walsh, R.; Overland, L., 2018.).

U ovom dvosatnom seminaru pružit će se okvir za razumijevanje dojenačke populacije koja je u riziku za razvoj teškoća hranjenja, govorit će se o važnosti dojenja s posebnim osvrtom na cjeloživotne prednosti dojenja za dijadu majka/dijete u situacijama kada dijete ima posebne potrebe. Rad s dojenčadi s teškoćama zahtjeva multidisciplinarni tim (Genna, C.,2013.) te će se u ovom seminaru pružiti okvir za suradnju IBCLC stručnjaka i logopeda u procjeni i pripremi podrške dijade majka/dijete.Ciljevi edukacije:

Sudionici će moći:
1. identificirati najmanje 5 karakteristika djece koja su u riziku za razvoj teškoća dojenja
2. navesti najmanje 5 zdravstvenih dobrobiti dojenja
3. opisati ulogu IBCLC stručnjaka i logopeda u tretmanu dojenčadi s teškoćamaProgram edukacije (12:00PM – 02:00PM eastern, vrijeme u HRVATSKOJ 18-20h)

• 15 minuta Važnost dojenja
• 15 minuta Populacija u riziku za razvoj teškoća hranjenja
• 15 minuta Izazovi u dijadi dojenja
• 20 minuta„Dream“ tim: nadopunjujuće uloge IBCLC stručnjaka i logopeda
• 30 minuta Suradnja tijekom procjene
• 15 minuta Okvir za tretman
• 10 minuta Pitanja i odgovoriAlati koje je preporučljivo imati tijekom edukacije:

• Sensi (link)
• The Liper Device (link)
• Throat Scope (link)
• Horn kit (link)
• Straw kit (link)
• Bubble kit (link)

NAPOMENA: Preporučene alate NIJE obavezno imati za praćenje webinara.Mogućnosti sudjelovanja

GLEDANJE PRIJENOSA UŽIVO (UKLJUČUJUĆI I GLEDANJE SNIMKE)

• KUPITE Vašu ulaznicu prijavom na edukaciju. Ispunite on-line obrazac za prijavu na našoj web stranici. Na mail će te dobiti podatke za uplatu kotizacije.
• REGISTRACIJA – 1 dan prije edukacije dobit će te e-mail s detaljima za registraciju.
• GLEDAJTE webinar u predviđenom terminu.
• SNIMKA – 2 do 3 dana nakon webinara dobit će te link za gledanje snimke webinara koji je dostupan 30 dana od dana prikazivanja webinara te možete pogledati webinar koliko god puta želite.
• PREDAJTE dokumentaciju o edukaciji (koju će te primiti u e-mailu nakon edukacije) – ukoliko ste član ASHA-e.

GLEDANJE SNIMKE – Za gledanje snimke moguće se prijaviti unutar 30 DANA od datuma održavanja webinara

• KUPITE Vašu ulaznicu ispunjavanjem on-line obrasca. Na mail će te dobiti podatke za uplatu kotizacije.
• PRISTUPITE SNIMCI – nakon uplate kotizacije na mail će te dobiti link za pristup snimci.
• POGLEDAJTE snimku webinara. Snimka je dostupna još 30 dana od prikazivanja webinara uživo. Snimku možete pogledati koliko god puta želite.
• PREDAJTE dokumentaciju o edukaciji (koju će te dobiti u e-mailu s podatcima o pristupu snimci) ukoliko ste član ASHA-e.


KUPOVINU ulaznica ostvarujete na način da ispunite prijavnicu na web stranici. Nakon prijave dobit će te podatke za uplatu kotizacije na račun Feralića. Dan prije početka webinara dobit će te podatke za pristup webinaru. Ukoliko se na webinar prijavljujete nakon što je prošao datum održavanja webinara nakon uplate kotizacije dobit će te podatke za pristup snimci (30 dana od datuma održavanja webinara).O predavačicama


Catherine Watson Genna BS, IBCLC
Catherine Watson Genna je Međunarodno certificirana savjetnica za dojenje (IBCLC) u privatnoj praksi u New Yorku. Certifikat je dobila 1992. godine te je posebno zainteresirana za podršku dojenju majkama i djeci koja imaju zdravstvene teškoće te je aktivan klinički mentor. Drži predavanja zdravstvenim djelatnicima o podršci dojenju bebama s anatomskim, genetičkim i neurološkim problemima. Svoja predavanja i članke obogaćuje kliničkim fotografijama i video snimkama. Surađuje sa Sveučilištem Columbia i Odsjekom za biomedicinski inžinjering sveučilišta Tel Aviv na istraživačkim projektima koji se bave biomehaničkim svojstvima umjetnih bradavica i različitim aspektima sisanja i gutanja.Lori Overland M.S., CCC – SLP, C/NDT, CLC
Lori je logoped s više od 35 godina iskustva u radu s dojenčadi, malom djecom, predškolskom i školskom djecom koja imaju oralno-motoričke teškoće, teškoće hranjenja i jezično-govorne teškoće. Lori radi u svojoj privatnoj praksi (www. alphabetsouptherapy.com) i član je TalkTools grupe koja se bavi podučavanjem stručnjaka. Autorica je knjige „Feeding Therapy: A Sensory Motor Approach to Feeding“ te članaka "A Sensory-Motor Approach to Feeding" Perspectives on Swallowing and Swallowing Disorders (Dysphagia) (October 2011),"Food for Thought", Advance for Directors in Rehabilitation Magazine (May 2001) .