ONLINE PODRŠKA

I prije COVID pandemije pružali smo online podršku roditeljima djece koji nisu, iz različitih razloga, mogli fizički doći do nas (obitelji na otoku, obitelji koje su odselile iz Hrvatske, obitelji novorođene djece). Tijekom pandemije to je neko vrijeme bio glavni oblik stručne podrške obiteljima. Podršku pružamo razgovorom s roditeljima, savjetovanjem, analizom snimki, a s djecom školske dobi i izravnim radom s djetetom. Koristimo zoom, whatsapp, viber, a prema potrebi i druge alate.

Online podršku također pružamo roditeljima djece koja nisu zabrinuta za razvojno napredovanje svoje djece, ali ih brine njihovo spavanje, hranjenje ili ponašanje. Online podršku također pružamo majkama koje imaju teškoća s dojenjem.

Edukacijsko-rehabilitacijska podrška pruža se poticanjem adaptivnih vještina, odnosno vještina brige o sebi, vještina samoregulacije, pažnje, igre, fine motorike, izvršnih funkcija, komunikacijskih vještina i vještina socijalizacije.

Podrška djeci predškolske dobi obuhvaća poticanje predakademskih vještina i pripreme za školu. Posebnu podršku pružamo u poticanju predmatematičkih vještina, a djeci školske dobi koja teže savladaju matematiku pružamo podršku u usvajanju osnovnih matematičkih vještina.

Povremeno procjenimo da je podršku djetetu potrebno organizirati u paru s drugim djetetom. Rad u paru odvija se tako da se potiče interakcija dvoje djece u cilju razvijanja vještina socijalizacije, imitacije, samoregulacije i igre.